Hij kan zo op mijn schuldgevoel inpraten

Afgelopen week had ik een afspraak met een moeder. Haar zoon is heel erg temperamentvol, super enthousiast en heeft een vlotte babbel. Hij heeft een hekel aan onrecht en autoriteit. Hij weet ook precies wat hij moet doen om zijn zin te krijgen en oh wee als het niet gaat zoals hij wilt, dan is het huis te klein. En als bonus kan hij als de beste op haar schuldgevoel inpraten. Sinds zijn 6e jaar heeft hij de diagnose ADHD en ODD. – Judith Nieuwpoort

Problemen op school

Zijn moeder heeft er lange tijd alleen voor gestaan. Door de problemen op school kwam ze al snel in een hulpverlenerstraject terecht. In die periode heeft ze heel veel geleerd en zijn er diverse hulpverleners met haar zoon aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat hij de juiste medicatie en therapieën ontving. In die periode heeft moeder zich ook heel eenzaam en onzeker gevoeld. Ze kreeg het idee dat ze een heel slechte moeder was en dat ze niks meer goed kon doen.

Coaching

Haar zoon, inmiddels 12 jaar, ging met de logeerbegeleiding mee en moeder wilde graag coaching ontvangen. Door de coachgesprekken kreeg moeder weer veel meer vertrouwen in haar eigen handelen, haar rol als moeder en in de ontwikkeling van haar zoon. Ze kon weer méér moeder zijn en kon haar zoon minder inpraten op haar schuldgevoel.

Haar grootste overwinning?

Ze durft sneller hulp in te schakelen. Ze is zich er bewust van dat iedere leeftijdsfase nieuwe uitdagingen heeft. Moeder heeft veel nieuwe tips en inzichten ontvangen, die ze kan toepassen. En soms loopt haar emmertje weer over. Dan schakelt ze hulp in, zodat ze haar emmertje kan legen. Ze ziet weer mogelijkheden, waardoor ze merendeels gewoon de moeder kan zijn voor haar zoon, zoals het voor haar goed voelt. Haar schuldgevoel maakt steeds meer plaats voor vertrouwen in haar eigen handelen!

Gun het jezelf en je kind! Investeer in jezelf en de toekomst. Neem gerust contact met ons op om te horen over de mogelijkheden.

Ervaringsverhalen

‘’Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: Wat gezellig dat hij er is. ‘’

Lees meer

Meer weten over Happy KidsCare?

“Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: wat gezellig dat hij er is.”

vertel me meer

Waar vindt de logeerbegeleiding plaats?

vertel me meer

Jeugdprofessional Delft, Parttime 28-32 uur p/week

vertel me meer