Veelgestelde vragen

Bij Happy KidsCare leveren we elke dag weer maatwerk. Toch hebben veel mensen dezelfde vragen, bijvoorbeeld over praktische zaken rondom de zorg voor hun kind. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen alvast op een rijtje gezet.

Heb jij een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

De logeerbegeleiding vindt plaats op onze Happy Place begleidingslocatie.

Het adres is:
Bizetstraat 50
2625 AX Delft

Gedurende de logeerbegeleiding bestaat er bij sommige kinderen de kans dat zij weg willen lopen, doordat zij bijvoorbeeld boos of verdrietig zijn. De begeleiders van Happy KidsCare gaan in gesprek met het kind om te achterhalen waarom hij/zij weg wil lopen. Indien het kind al is weggelopen, dan gaat het wegloop protocol in werking.

De begeleidingslocatie bevindt zich in een woonwijk.
De uitgangen van 2 groepen komen uit op de tuin.

Wanneer de kinderen aanwezig zijn op onze begeleidingslocatie, zijn zij onder toezicht van de begeleiding. De kinderen gaan niet zonder begeleiding het pand uit.

Wanneer er een activiteit buiten de locatie plaatsvindt, maken de begeleiders met de kinderen duidelijke afspraken. Daarnaast houden de begeleiders het overzicht en sturen zij de kinderen aan.

De begeleidingslocatie bestaat uit drie aparte ruimtes.

Elke ruimte kan gezien worden als een eigen huisje. Dit betekent dat de kinderen en begeleiding het grootste gedeelte van de tijd  met hun eigen groep in hun eigen ruimte zitten.

De woonkamer grenst aan de slaapkamers (met een raam in de deur). Hierdoor ziet de begeleiding waar de kinderen zich bevinden.

Daarnaast maken de begeleiders met de kinderen afspraken wanneer zij willen afspreken met iemand van een andere groep en waar zij afspreken. Op deze manier weet de begeleiding waar de kinderen van zijn of haar groep zijn.

Het nieuwe logeerpand beschikt allereerst over een grote tuin, waarin verschillende activiteiten gehouden kunnen worden.

Denk hierbij aan; trefbal, estafette of verschillende tik spelletjes ten behoeve van de te leren sociale vaardigheden.

Naast de tuin bij het pand zijn er in de verdere omgeving ook meerdere uitval mogelijkheden. Zo is er een basketbalveldje, voetbalveldje, park en een zwembad in de buurt. Ook hier kunnen er op sommige momenten activiteiten gehouden worden. Denk hierbij aan; verschillende wedstrijdjes of een grotere estafette.

Alle activiteiten dienen als doel tot het oefenen van de sociale vaardigheden en zelfredzaamheid van de kinderen.

Per groep zullen ongeveer 4 kinderen en 2 begeleiders aanwezig zijn.

Op onze begeleidingslocatie zijn drie aparte groepen die samen één keuken delen.

Elke vleugel heeft een eigen badkamer met 2 wastafels, een toilet en een douche.

Dit delen ze met 4 kinderen.

Voor de kinderen gelden de regels van 1,5 meter niet. Voor de begeleiders en ouders is het wel belangrijk om de 1,5 meter afstand te bewaken, indien dit door het RIVM wordt voorgeschreven.

 

Nee, een diagnose is niet verplicht. Indien er sprake is van gedragsproblematiek met vermoedens richting ADHD of autisme dan is dit voldoende. U kunt bij de gemeente waar u woont een toeleiding aanvragen.

De gemeentes die hieronder vallen zijn: Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Ja dat kan, hiervoor dient u bij uw gemeente een PGB (Persoon gebonden budget) aan te vragen.

Ja officieel hanteren we als ondergrens een IQ van 82. Dit is echter niet leidend aangezien dit van diverse factoren afhangt. Neem contact met ons op en in overleg met onze orthopedagogen maken we een afweging op maat.

Nee, dat kan niet. Bij onze groepsbegeleiding EigenWijs heeft elke groep en daarmee elke dag een eigen structuur. Deze structuur is volledig gericht op het type kinderen dat deelnemen. Door de orthopedagogen wordt daarom gekeken bij welke groep uw kind het beste past (onafhankelijk van welke dag) .

Nee, dat kan niet. Bij de logeerbegeleiding heeft elke groep een eigen structuur. Deze structuur is volledig gericht op het type kinderen dat deelneemt. Door de orthopedagogen wordt daarom gekeken bij welke groep uw kind het beste past.

Ja en nee, Nee, Happy KidsCare biedt geen opvang maar begeleiding. Ja, tijdens de vakantieperiode bieden we ook groepsbegeleiding, namelijk de Happy KidsCare Zomerclub.  Deze is echter alleen bestemt voor kinderen die al gebruik maken van onze begeleiding. Indien uw kind nog niet bij Happy KidsCare is aangemeld, kunt u hier geen gebruik van maken.

Actueel

HOOFDLUIS PROTOCOL

Om te voorkomen dat we met hoofdluis te maken krijgen, hebben wij jouw medewerking nodig. Wij vragen je om bij jouw kind(eren) maar ook bij jezelf en andere huisgenoten de haren regelmatig te (laten) controleren op hoofdluis. Bij aanwezigheid van luizen en/of neten (eitjes) verzoeken wij je dit zo spoedig mogelijk te melden bij ons.

Hoe kan je hoofdluis behandelen?

  • Wanneer in jouw gezin hoofdluis voorkomt, moet je iedereen die hoofdluis heeft tegelijkertijd behandelen. Laat er dus geen tijd tussen zitten.
  • Dagelijks met een speciale stalen netenkam het natte haar (met gewone crèmespoeling erin) intensief kammen gedurende twee weken, is even effectief als behandeling met een hoofdluismiddel. Of je kunt naast het kammen middelen met dimeticon (voorkeur), malathion, of permetrine gebruiken die verkrijgbaar zijn bij de drogist of apotheek.
  • Het is onnodig en onverstandig om het haar met een bestrijdingsmiddel te behandelen als je geen hoofdluizen of verse neten hebt gevonden.
  • Blijf regelmatig controleren op hoofdluis.

Via de website van het RIVM kan je folders downloaden over hoofdluis.

Soms is er voor een bepaalde groep een wachtlijst. Indien dit het geval is dan kunt je dat op deze wachtlijst pagina zien.

Maakt je kind gebruik van onze logeerweekenden dan is Happy KidsCare verplicht (op last van Inspectie Jeugdzorg) om in het bezit te zijn van zowel het medicatieoverzicht als de – medicatie toedienlijst.

Medicatieoverzicht
Dit is een overzicht van alle relevante medicijnen en het gebruik daarvan.

Medicatie toedienlijst
In de medicatie toedienlijst staat duidelijk aangeven hoe de medicatie toegediend moet worden.

Je kunt zowel het medicatieoverzicht als de medicatie toedienlijst gratis opvragen bij je apotheek.

ZIN betekent – Zorg in natura -. Bij zorg in natura contracteert de gemeente de zorgaanbieders. Ook regelt de gemeente de administratie daar omheen. U maakt in samenspraak met de gemeente en de zorgaanbieder afspraken over de manier waarop u zorg en ondersteuning krijgt.

PGB staat voor Persoon Gebonden Budget. Met een PGB bepaalt u zelf wie uw zorgverlener wordt. Bij zorg in natura bepaalt de gemeente wie uw zorgaanbieder is. Dit gebeurt overigens wel in samenspraak met u.

De Verwijsindex is een digitaal programma waarin professionals (begeleiders, leerkrachten, hulpverleners) een signaal kunnen afgeven voor een jeugdige (0-23 jaar) waar zij bij betrokken zijn. De Verwijsindex zorgt ervoor dat alle betrokken professionals zichtbaar zijn voor elkaar. In de Verwijsindex staan alleen algemene gegevens van de jeugdige, zoals BSN, naam, geboortedatum, woonplaats en geslacht. In het bericht staan ook de contactgegevens van de betrokken professionals, zodat zij contact met elkaar op kunnen nemen. In verband met de privacywetgeving zijn wij verplicht om toestemming te vragen alvorens wij gegevens in de Verwijsindex plaatsen.
Lees hier meer over de verwijsindex: https://www.verwijsindexhaaglanden.nl/

Zilliz is een digitaal cliëntdossier. In deze beveiligde omgeving kun je alle documenten en informatie terugvinden van jouw kind(eren). Dat geldt ook voor de documenten die wij opstellen, zoals bijvoorbeeld het Toekomstplan of een evaluatieverslag. Deze bieden wij digitaal aan en het is ook mogelijk deze documenten digitaal te ondertekenen middels één druk op de knop! Wanneer er een nieuw document klaarstaat ontvang je een mail van Zilliz.

Ook zijn de vorderingen van de begeleiding te volgen onder de tab “rapportages” en is het mogelijk vragen stellen aan de mentor van je kind of als het iets administratiefs betreft aan het secretariaat (bijvoorbeeld een adreswijziging). www.zilliz.nl

Het secretariaat maakt een account aan waarna je een aparte mail ontvangt met een activeringslink. Deze link is een week geldig en wordt verstuurd vanuit de host “Landmerc”.

Uw account wordt geblokkeerd wanneer er te vaak is geprobeerd om in te loggen met een verkeerd wachtwoord. Wij ontvangen daar een melding van en zullen het account deblokkeren.

Indien je de gebruikersnaam van het account bent vergeten, kun je contact opnemen met het secretariaat om deze op te vragen of te controleren. Dat kan via info@happykidscare.nl of via het telefoonnummer 015-2145140.

Indien je het wachtwoord bent vergeten van het account, kunnen wij het wachtwoord resetten. Hiervoor kun je ook contact opnemen met het secretariaat. Je ontvangt een aparte mail met daarin een link om het wachtwoord te resetten. (Deze komt nog wel eens binnen in de SPAM box).

Let op! Er wordt gevraagd gebruik te maken van speciale tekens in het wachtwoord. Zilliz geeft hierbij aan welke er gebruikt kunnen worden.

Indien je gebruikt maakt om wachtwoorden op te slaan in je browser (bijvoorbeeld Chrome of Firefox) is het goed om te weten dat deze eerst verwijderd moet worden uit de lijst van opgeslagen wachtwoorden in de browser (vaak rechts bovenin te zien met de rechter muisknop) anders blijft hij het oude wachtwoord gebruiken om in te loggen.

Wij zoeken jou!

Werken als ambulant autisme begeleider in gezinnen en op scholen?

Lees meer

Meer weten over Happy KidsCare?

“Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: wat gezellig dat hij er is.”

vertel me meer

Waar vindt de logeerbegeleiding plaats?

vertel me meer

Ambulant autisme begeleider (per direct)

vertel me meer