Ambulante zorg

Het gezin de regie teruggeven en hun leven samen weer in balans brengen. Dat is het belangrijkste doel van de ambulante zorg van Happy KidsCare. Werken aan de sociale vaardigheden of zinvolle vrijetijdsbesteding ontwikkelen: de mogelijkheden voor ambulante begeleiding zijn talrijk.

Locatie:

Happy KidsCare

Bij ouder en kind thuis

Personen:

Kind

Resultaten:

  • Zelfkennis & zelfvertrouwen.
  • Zelfstandigheid.
  • Emoties kunnen reguleren.
  • Sociale vaardigheden.

Het avontuur

Het gezin de regie teruggeven en hun leven samen weer in balans brengen. Dat is het belangrijkste doel van de ambulante zorg van Happy KidsCare. Deze vorm van begeleiding is bedoeld voor gezinnen die te maken hebben met ADHD, autisme en bijkomende gedragsproblematiek. Werken aan de sociale vaardigheden of zinvolle vrijetijdsbesteding ontwikkelen: de mogelijkheden voor ambulante begeleiding zijn talrijk.

Bij ambulante zorg biedt een vaste begeleider van Happy KidsCare enkele uren per maand ondersteuning. Dat kan thuis zijn, maar ook op school of bij de sportvereniging. De sociale vaardigheden en zelfredzaamheid van het kind staan centraal. Met veel persoonlijke aandacht kan hij of zij zodoende werken aan de persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Begeleidingsvormen

Het belangrijkste doel van deze zorg is begeleiding bieden waardoor het kind zelfstandig kan functioneren in de maatschappij. Om dat te bereiken is voor de professionals van Happy KidsCare vrijwel niets te gek. De gezinsbegeleiding kan dan ook allerlei vormen aannemen. Samen met de ouders kan er bijvoorbeeld gezocht worden naar oplossingen voor:

  • Zinvolle vrijetijdsbesteding die past bij de diagnose en de mogelijkheden van het kind
  • Creatieve activiteiten waardoor het kind hobby’s ontwikkelt en zijn emoties beter leert uiten
  • Kleine uitstapjes, bijvoorbeeld met het OV, waardoor het kind zelfredzaam wordt
  • Zelfstandig leren koken en boodschappen doen.
  • Opvoedondersteuning

Aanmelden

Aanmelden kan met een indicatie van de gemeente (ZIN) of vanuit PGB. Heb jij of heeft je kind of gezin specifieke wensen voor ambulante zorg of gezinsbegeleiding? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Toewijzers van ZIN kunnen hier de codes vinden.

Aanmelden

Meer weten over Happy KidsCare?

“Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: wat gezellig dat hij er is.”

vertel me meer

Waar vindt de logeerbegeleiding plaats?

vertel me meer

Jeugdprofessional Delft, Parttime 28-32 uur p/week

vertel me meer