Logeerbegeleiding

Leuk én leerzaam, inspannend én ontspannend, vrij én gestructureerd maar ook simpelweg een plek waar je je vertrouwd voelt. Dat zijn de logeerweekenden van Happy KidsCare. Tijdens deze weekenden werken de kinderen onder professionele begeleiding, volgens de Geef me de 5 methodiek, aan een sterke basis zodat zij nog beter kunnen meedraaien in de maatschappij.

Locatie:

Happy KidsCare

Bizetstraat 50, 2625 AX Delft

Personen:

Ouder / voogd en Kind

Periode:

Weekend

Resultaten:

  • Zelfstandigheid.
  • Vriendschappen opbouwen en onderhouden.
  • Gevarieerder eten.
  • Zelfkennis & zelfvertrouwen
  • Emoties kunnen reguleren.
  • Leren in een veilige omgeving.

Het avontuur

De logeerbegeleiding is speciaal gericht op kinderen tussen de 6 en 18 jaar met ADHD en/of autisme en daarbij komende problematiek.
Gedurende een traject van gemiddeld een jaar, wordt tijdens de logeerbegeleiding gewerkt aan de persoonlijke doelen, sociale vaardigheden en zelfstandigheid van de kinderen. Zo worden de kinderen bijvoorbeeld begeleid bij het stellen van gerichte vragen, het uiten van emoties op passende wijze en omgang met een verandering. Uiteraard is er ook ruimte te spelen met de andere kinderen en te ontspannen. Gedurende het traject wordt ook psycho-educatie geboden zodat kinderen zichzelf kunnen leren kennen en hoe om te gaan met uitdagingen in het dagelijks leven.

Bij Happy KidsCare werken we competentiegericht. Dit betekent dat we aandacht hebben voor het positieve gedrag en de kwaliteiten van de kinderen. We kijken naar de mogelijkheden van het kind en zijn/haar omgeving. Door ons hierop te richten, proberen we patronen te doorbreken en wenselijk gedrag te bevorderen. Het kind wordt ondersteund en uitgedaagd. Ons doel is om het kind zelfstandig(er) te maken en het in zijn of haar kracht te zetten.

Aanmelden

Meer weten over Happy KidsCare?

“Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: wat gezellig dat hij er is.”

vertel me meer

Waar vindt de logeerbegeleiding plaats?

vertel me meer

Jeugdprofessional Delft, Parttime 28-32 uur p/week

vertel me meer