Blog: Mag ik me even voorstellen? Ik ben Kasper de kameleon!

Er was eens een kleine kameleon genaamd Kasper. Kasper was anders dan andere kameleons. Hij had ADHD, wat betekende dat hij altijd vol energie was en moeite had om stil te zitten. Terwijl andere kameleons rustig op een tak zouden zitten en hun omgeving observeerden, sprong Kasper van tak naar tak, altijd op zoek naar nieuwe avonturen.

Kaspers onrustige gedrag zorgde ervoor dat andere kameleons hem soms vreemd aankeken. Ze begrepen niet waarom hij niet gewoon stil kon blijven zitten zoals zij deden. Kasper voelde zich vaak eenzaam en anders dan de rest. Maar hij kon zijn natuurlijke drang om te bewegen niet onderdrukken, het was gewoon wie hij was.

Op een dag ontmoette Kasper een wijze oude kameleon genaamd Oscar. Oscar zag meteen dat Kasper anders was en begreep zijn onrustige aard. Hij vertelde Kasper dat hij zich geen zorgen hoefde te maken over wat anderen van hem dachten. Oscar legde uit dat Kaspers ADHD eigenlijk een geschenk was, omdat het hem uniek maakte.

Oscar leerde Kasper hoe hij zijn energie kon kanaliseren en zijn unieke eigenschappen kon benutten. Hij leerde Kasper hoe hij zijn snelle bewegingen kon gebruiken om snel van kleur te veranderen. Kasper ontdekte dat hij met zijn ADHD een meester werd in het aanpassen van zijn uiterlijk aan zijn omgeving. Hij kon de kleuren van de wereld om hem heen nabootsen en perfect in zijn omgeving opgaan.

Kasper’s vermogen om van kleur te veranderen, maakte hem niet alleen speciaal, maar ook erg nuttig. Hij hielp andere kameleons bij het vinden van schuilplaatsen en waarschuwde hen voor gevaar. Zijn onrustige aard werd een kracht in plaats van een zwakte.

Kasper realiseerde zich dat het oké was om anders te zijn. Hij begon zichzelf te accepteren zoals hij was en vond vriendschap met andere kameleons die zijn unieke eigenschappen waardeerden. Samen gingen ze op avontuur en ontdekten ze nieuwe en opwindende plaatsen.

En zo leefde Kasper de avontuurlijke kameleon, met zijn ADHD en zijn talent om van kleur te veranderen, een vervuld leven vol vriendschap en opwinding. Hij leerde dat het oké was om anders te zijn en dat zijn eigenheid een waardevolle bijdrage leverde aan de wereld om hem heen. En zo werd Kasper een voorbeeld voor anderen dat iedereen, ongeacht hun eigenaardigheden, iets unieks en waardevols te bieden heeft.

Meer weten over Happy KidsCare?

“Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: wat gezellig dat hij er is.”

vertel me meer

Waar vindt de logeerbegeleiding plaats?

vertel me meer

Jeugdprofessional Delft, Parttime 28-32 uur p/week

vertel me meer