Ouder & Kind Weekend

Samen werken aan de relatie met je zoon of dochter met ADHD, autisme of aanverwante gedragsuitdagingen. Bij Happy KidsCare organiseren we de Ouder & Kind weekenden. Door samen opdrachten en activiteiten te doen leer je hulp van elkaar te vragen en elkaar te vertrouwen. De begeleiders ondersteunen jou en je kind daarbij. Jullie relatie wordt beter, in huis wordt het gezelliger en je zelfvertrouwen groeit.

Locatie:

Happy KidsCare

Bizetstraat 50, 2625 AX D

Personen:

Ouder / voogd en Kind

Periode:

Weekend

Resultaten:

  • Samenwerking met je kind verbeteren & minder strijd.
  • De band met je kind versterken.
  • Geef me de 5 methode.
  • Meer vertrouwen als ouder.

Het avontuur

Voor veel vaders is het niet altijd makkelijk om positief contact te maken met hun kind. Iedere moeder wil op haar beurt graag een fijne relatie met haar zoon/dochter. ADHD, autisme of bijbehorende gedragsuitingen kunnen dat bemoeilijken. Door samen opdrachten en activiteiten te doen leer je hulp van elkaar te vragen en elkaar te vertrouwen. De begeleiders ondersteunen jou en je kind daarbij.

Dit Ouder & Kind weekend is bedoeld voor de ouders van kinderen die bij Happy KidsCare logeerbegeleiding ontvangen. Het helpt de doelen van kinderen te behalen en zorgt ook nog eens voor een betere band tussen kind en ouder.

Onder professionele begeleiding van Happy KidsCare begeleiders gaan we samen ‘de diepte’ in maar dat gebeurt wel in een ontspannen en fijne sfeer. Actieve inzet van ouders wordt verwacht. Jullie doen samen verbindende en creatieve opdrachten en er is ruimte voor individuele aandacht ‘quality time’ dus. Er zijn meer ouders en kinderen die vaak hetzelfde meemaken als jij en je gezin. Jullie hebben dan ook alle gelegenheid om ervaringen en tips met elkaar te delen.

Het weekend bestaat uit twee dagen. Door middel van spelletjes en activiteiten (op basis van psycho educatie) wordt er onder begeleiding gewerkt aan de relatie tussen ouder en kind. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook geoefend met een andere manier van communiceren, wat voor minder strijd en meer begrip kan zorgen. Wat hier ook aan bijdraagt is de feedback die ouder en kind elkaar gaan geven en de waardering die zij naar elkaar uitspreken tijdens de activiteiten.

In de logeerweekenden waaraan de kinderen deelnemen, wordt gebruik gemaakt van onze “Happy begeleidingsmethode”. Tijdens het Ouder & Kind weekend worden ouders hierin ook meegenomen zodat zij dit thuis kunnen inzetten. Hierdoor kan nog sneller een positief resultaat van de leerdoelen worden behaald.

Ook krijgen ouders in het Ouder & Kind weekend een training van onze orthopedagogen. Hierbij wordt onderzocht hoe de sfeer in het gezin is en welke invloed dit heeft op de relatie tussen ouder en kind.
Met de kinderen zal besproken worden wat zij thuis graag anders zouden willen zien en waar zij juist heel erg blij mee zijn.

Aanmelden?

Aanmelden kan uitsluitend met indicatie (ZIN) of vanuit PGB. Kijk voor de data per logeergroep hier.

Aanmelden

Meer weten over Happy KidsCare?

“Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: wat gezellig dat hij er is.”

vertel me meer

Waar vindt de logeerbegeleiding plaats?

vertel me meer

Ambulant autisme begeleider (per direct)

vertel me meer