Geen jeugdhulp wachtlijst meer

Kinderen die jeugdzorg nodig hebben, wachten gemiddeld ruim tien maanden voordat ze die krijgen, blijkt uit een steekproef die stichting Het Vergeten Kind uit mei 2021. De gemeenten krijgen volgend jaar extra geld van de regering om de wachtlijsten in de jeugdzorg aan te pakken.

Wachtlijst

Happy KidsCare heeft voor de regio Haaglanden en Lansingerland ook jarenlang een wachtlijst moeten hanteren. Dit had te maken met de beperkte uitstroom van de jeugdhulp en de hoge instroom. Kinderen die die gebruik maakte van de ADHD en autisme gespecialiseerde logeerbegeleiding en groepsbegeleiding, kregen na een jaar vaak weer een verlenging omdat doelen nog niet waren behaald of ouders er nog niet klaar voor waren.

Jaartraject

Momenteel zien we  een afname in het aantal dagen in zorg. Mede door de combinatie van ouderbegeleiding en kindbegeleiding stromen kinderen na een jaar uit. We begeleiden ouders in o.a. de Geef me de 5 methodiek.  Er wordt tevens gewerkt aan het vergroten van de opvoedvaardigheden.

ADHD en autisme verdwijnt niet, ook niet na intensieve begeleiding, maar kinderen en ouders leren er door het toepassen van de Happy Formule  wel beter mee omgaan.

Bij de logeerbegeleiding en naschoolse groepsbegeleiding leren kinderen met en van elkaar in de doorlopende sociale vaardigheidstraining. Door elke maand leuke en leerzame activiteiten met elkaar te doen, die in het teken staat van een sociale vaardigheid, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en doen ze succeservaringen op.

Kennismaken

Voor kinderen die worden aangemeld wordt op korte termijn een kennismakingsgesprek ingepland. Voor de regio Haaglanden en Lansingerland hebben we een Zorg in Natura contract waarvan de productcodes hier te vinden zijn. Met een PGB kan er ook zorg ingekocht worden. Voor meer informatie helpen we je graag verder.