Home » Cursus/Training » Opvoedondersteuning
Doel traject

"Je krijgt stap voor stap inzicht in de mogelijkheden en oplossingen die er zijn."

shutterstock_288630611

Opvoedondersteuning

We weten het maar al te goed: bij een gezin met een kind met ADHD, autisme of aanverwante gedragsproblematiek, kan de sfeer in huis tot het nulpunt dalen. Die problemen los je niet in een dag op. 

Gezinsbegeleiding ofwel ambulante begeleiding van Happy KidsCare bestaat uit specialiseerde hulp in de thuissituatie die aan het gehele gezin wordt geboden gedurende enkele uren per maand. Opvoeder(s) worden ondersteund bij het bieden van een goed en veilig opvoedklimaat voor het kind. De hulp kan ook gericht zijn op het verbeteren van de interactie binnen het gezin. Het gaat hierbij om gerichte professionele interventies. De ondersteuning draagt bij aan een veilige woonsituatie, waarin de kinderen met ADHD en of autisme uitdagingen zich positief kunnen ontwikkelen.

De inzet van de opvoedondersteining is gericht op:
• Herstel of voorkoming van verergering van gedragsproblemen.
• Het gedrag en het realiseren van een blijvende verbetering in het functioneren.
• Opvoeder(s) krijgen inzicht in de uitdagigengen van hun kind of van zichzelf en de interacties tussen gezinsleden.
• Het systeem van het kind meenemen in de benodigde verandering.

Naast de begeleiding aan huis is een onderdeel van het begeleiders traject ook deelname aan een Moeder- Kind Weekend of een Vader-Kind Weekend.

Gratis Online Training Opvoedondersteuning

We weten het maar al te goed: bij een gezin met een kind met ADHD, autisme of aanverwante gedragsproblematiek, kan de sfeer in huis tot het nulpunt dalen. Die problemen los je niet in een dag op. Maar dankzij onze Online Training Opvoedondersteuning kan er in een maand wel heel veel veranderen. 

Regelmatig zien we dat ouders ‘erdoorheen zitten’ en niet meer weten wat ze met hun kind en de situatie aan moeten. Toch gaan wij er altijd vanuit dat er meer oplossingen zijn dan problemen. Daarom ondersteunen wij door elke dag een stapje in de goede richting te doen.

Iedere dag een tip

Met de Online Training Opvoedondersteuning coachen wij ouders een maand lang om de regie over hun gezinsleven terug te pakken. Dertig dagen lang krijg je iedere dag een tip of een vraag, toegepast op jouw situatie. Daarmee kun je aan de slag, zonder dat je alles tegelijk hoeft te doen en te onthouden. Zodoende creëer je rust in het gezin, leer je prioriteiten te stellen en krijg je meer vertrouwen in de omgang met je kind. De ervaring leert dat die situatie na een maand vaak sterk verbeterd is.

Eén advies – volgens één van onze medewerkers is het zelfs de ultieme tip – krijg je alvast cadeau: Zorg goed voor jezelf en put jezelf niet helemaal uit. Wanneer je goed in je vel zit en energie hebt, kun je er ook op een goede manier zijn voor je kind.=