Blog: Mag ik me even voorstellen? Ik ben Kami de Kameleon!

Er was eens een kleine kameleon genaamd Kami. Kami was anders dan de andere kameleons in het regenwoud. Hij had autisme, wat betekende dat hij de wereld om hem heen op een unieke manier ervaarde.

In tegenstelling tot andere kameleons, had Kami moeite met het begrijpen van sociale signalen. Hij vond het moeilijk om oogcontact te maken en begreep de non-verbale communicatie van andere dieren niet altijd. Hierdoor voelde hij zich vaak eenzaam en onbegrepen.

Op een dag kwam Kami een groep andere dieren tegen die allemaal verschillende eigenschappen hadden. Er was een speelse aap, een slimme uil en een vriendelijke olifant. Ze waren nieuwsgierig naar Kami en wilden hem beter leren kennen.

In het begin voelde Kami zich ongemakkelijk. Hij wist niet goed hoe hij zich moest gedragen en was bang om iets verkeerds te zeggen of te doen. Maar de andere dieren waren geduldig en begripvol. Ze merkten dat Kami anders was, maar ze accepteerden hem zoals hij was.

De speelse aap leerde Kami hoe hij plezier kon hebben en zich kon ontspannen. Ze speelden verstoppertje tussen de kleurrijke bloemen en slingerden door de bomen. Kami ontdekte dat hij goed was in zich aanpassen aan zijn omgeving en veranderde van kleur om op te gaan in zijn omgeving.

De slimme uil hielp Kami zijn sterke punten te ontdekken. Hij leerde hem dat het oké was om anders te zijn en dat zijn unieke manier van denken en waarnemen waardevol was. Kami begon zijn talent voor detail en zijn vermogen om patronen te herkennen te waarderen.

De vriendelijke olifant leerde Kami over empathie en het begrijpen van de emoties van anderen. Hij legde uit dat iedereen zijn eigen unieke perspectief had en dat het belangrijk was om rekening te houden met de gevoelens van anderen.

Langzaam maar zeker voelde Kami zich steeds comfortabeler bij de andere dieren. Hij begon te begrijpen dat zijn autisme hem niet minder maakte, maar juist uniek. Hij ontdekte dat hij kon leren van anderen en dat anderen ook van hem konden leren.

Samen met zijn nieuwe vrienden beleefde Kami allerlei avonturen in het regenwoud. Ze hielpen elkaar en accepteerden elkaar zoals ze waren. Kami ontdekte dat hoewel hij anders was, hij er nog steeds bij hoorde en geliefd was.

En zo leefde Kami de kameleon, een uniek wezen met autisme, gelukkig en vol vertrouwen, omringd door vrienden die zijn bijzondere eigenschappen waardeerden. Hij was trots op wie hij was en wist dat hij een waardevolle rol speelde in het regenwoud.

Meer weten over Happy KidsCare?

“Vroeger stootte ik Lex van me af, maar nu denk ik: wat gezellig dat hij er is.”

vertel me meer

Waar vindt de logeerbegeleiding plaats?

vertel me meer

Jeugdprofessional Delft, Parttime 28-32 uur p/week

vertel me meer