Home » Cursus/Training » Ouder & Kind Weekend
vader kind weekend

"Ik keek er best tegenop, maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Het was vet om met mijn vader allerlei gave activiteiten te doen. Ook luisterde hij een keer echt naar me."

shutterstock_570428593 - kopie

"Het was heerlijk en wat hebben we samen veel geleerd. Even uit de dagelijkse sleur en volop aandacht voor elkaar. Het weekend was echt een ‘reset’."

Ouder & Kind Weekend

Samen werken aan de relatie met je zoon of dochter met ADHD, autisme of aanverwante gedragsuitdagingen. Bij Happy KidsCare hebben we diverse trainingen en cursussen voor ouders en hun kinderen. Jullie relatie wordt beter, in huis wordt het gezelliger en je zelfvertrouwen groeit.

Deze cursussen en trainingen zijn doorgaans onderdeel van het zorgplan. We kiezen welke van deze meegenomen worden op basis van de hulpvraag en wat er nodig is om het gewenste resultaat te behalen.

Vader & Kind Weekend

‘Voor het eerst sinds jaren maakte ik weer eens echt contact met mijn zoon’. Dat zei een vader over het Vader & Kind Weekend van Happy KidsCare. Deze weekenden organiseren wij voor alle vaders die het contact met hun zoon of dochter met een diagnose ADHD of autisme willen verbeteren of zelfs herstellen.

Voor veel vaders is het niet altijd makkelijk om contact te maken met hun kind. ADHD, een autistische stoornis of bijbehorende gedragsuitingen maken dat nog veel moeilijker. Een weekend samen in de buitenlucht is dan ook de ideale manier om grenzen te verleggen, zelfvertrouwen te krijgen en angsten te overwinnen. Door samen opdrachten te doen leer je hulp van elkaar te vragen en elkaar te vertrouwen. Begeleiders, jeugdzorgwerkers en (buiten)sportinstructeurs ondersteunen jou en je kind daarbij.

Avontuur

De het inhoudelijke programma van de weekenden vinden plaats bij 2Sur5 Westland en de overnachtingen vinden plaats in Delft. De Vader-kindweekenden duren van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Is jouw kind tussen de 10 en 16 jaar oud en zijn jullie niet bang om samen vies te worden? Schrijf je dan in voor dit geweldige avontuur!

De eerstvolgende Vader & Kind weekenden vinden plaats op:

  • Zaterdag 1 & zondag 2 mei 2021 (geannuleerd)
  • Zaterdag 14 & zondag 15 augustus 2021

Aanmelden?

Aanmelden kan met een indicatie (ZIN) of vanuit PGB. Na aanmelding nemen wij verder contact met je op.

Moeder & Kind Weekend

Iedere moeder wil graag een fijne relatie met haar zoon/dochter. Maar wanneer je zoon/dochter een diagnose ADHD of een Autisme heeft, kan dat best een uitdaging zijn. Tijdens een Moeder & Kind Weekend van Happy KidsCare werken we samen aan jullie onderlinge band.

Het Moeder & Kind Weekend van Happy KidsCare draait helemaal om het versterken van de relatie tussen moeder en kind.

Onder professionele begeleiding gaan we samen ‘de diepte’ in, maar dat gebeurt wel in een ontspannen en fijne sfeer. Actieve inzet van de moeders wordt verwacht. Jullie doen samen leuke opdrachten en er is ruimte voor individuele aandacht. Pure ‘quality time’ dus.

Ervaringen en tips

De weekenden vinden plaats op de Bizetstraat 50 in Delft.

Daar zijn meer moeders en kinderen die veelal hetzelfde meemaken als jij en je gezin. Er is dan ook alle gelegenheid om ervaringen en tips met elkaar te delen.

Wil jij ook werken aan de relatie met je zoon en/of dochter? Meld je dan nu aan voor het Moeder & Kind Weekend van Happy KidsCare!

Data

  • Zondag 25 & maandag 26 juli 2021
  • Zaterdag 21 & zondag 22 augustus 2021

Aanmelden?

Aanmelden kan uitsluitend met indicatie (ZIN) of vanuit PGB. Na aanmelding nemen wij verder contact met je op.