Moeder- Kind weekend

Om de relatie tussen moeder en kind te versterken organiseert Happy KidsCare naast de logeerbegeleiding voor kinderen, ook het Moeder & Kind weekend.

De band tussen een moeder en haar kind kan heel sterk zijn. Toch kan het leven met een kind met Autisme en/of ADHD uitdagend zijn. De diagnose heeft een grote impact hebben op het gezin. De combinatie tussen afwijkende emotionele expressie, prikkelverwerking en communicatievaardigheden zorgen ervoor dat ouders een hoge druk ervaren. Doordat het kind met Autisme en/of ADHD anders denkt en reageert dan je zou verwachten, vraagt het veel energie van de ouders. Het Moeder & Kind Weekend van Happy KidsCare draait helemaal om het versterken van de relatie tussen moeder en kind.

Het opvoeden van een kind bestaat uit meer dan het dirigeren van hun leven op een manier die jij als “juist” beschouwt. Het mogelijk maken van positieve interacties met je kinderen verbetert niet alleen hun emotionele groei en educatie: het maakt ook jouw taak als moeder makkelijker.

moeder kind

We verlangen allemaal naar die intieme momenten met onze kinderen, de tijden waarin je hart ”smelt”. Die momenten van verbintenis zijn net zo belangrijk voor de ouders als dat ze voor de kinderen zijn. Wanneer de moeder-kind relatie sterk is, is dit al de opofferingen van het ouderschap waard.

Onder professionele begeleiding van de Happy KidsCare begeleiders gaan we 2 dagen samen ‘de diepte’ in, maar dat gebeurt wel in een ontspannen en fijne sfeer. Actieve inzet van de moeders wordt verwacht. Moeders doen samen met het kind verbindende en creatieve opdrachten en er is ruimte voor individuele aandacht. Pure ‘quality time’ dus.

Deze verbintenis is ook de reden voor kinderen om vrijwillig regels te volgen. Kinderen die een sterke band hebben met hun ouders, zullen mee willen werken. Wanneer ze erop vertrouwen dat je ze begrijpt en altijd aan hun kant zal staan, zullen ze zich gemotiveerd voelen om jouw voorbeeld te volgen.

Voor data, tijden en aanmeling van het eerstvolgende Moeder & Kind weekend zie hier.