EigenWijs

Home » Groepsbegeleiding

EigenWijs Groepsbegeleiding

Onbezorgd spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Voor kinderen met ADHD of een autistische uitdaging is dat niet altijd makkelijk. Daarom biedt Happy KidsCare de EigenWijs groepsbegeleiding. Bij ons kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn en op een speelse manier werken aan hun zelfkennis, eigenwaarde en sociale vaardigheden. Het doel? Op termijn ‘gewoon’ meedoen met naschoolse activiteiten.

Kinderen met ADHD of een autistische uitdaging hebben vaak moeite om mee te komen bij een sportvereniging. Ook na schooltijd met een vriendje of vriendinnetje spelen zit er vanwege de bijbehorende gedragsproblematiek vaak niet in. Toch is het voor een gezonde ontwikkeling van het kind belangrijk dat hij of zij ontspannen met anderen kan spelen. Dat gebeurt bij de EigenWijs groepsbegeleiding van Happy KidsCare. Met uiteenlopende activiteiten en sociale vaardigheidstrainingen leren de kinderen om in groepsverband te functioneren.

Groepsbegeleiding is een sterk middel om een kind te begeleiden. De gang van zaken binnen een groep is goed te vergelijken met de werkelijkheid. Gedrag van een kind komt snel naar voren en onze professionele begeleiders spelen daar op in. De kinderen leren zichzelf en hun talenten kennen en werken op een speelse manier aan het opbouwen van eigenwaarde en sociale vaardigheden.

Veilige omgeving

Een bijkomend voordeel van de EigenWijs groepsbegeleiding is dat de kinderen bij ons niet anders zijn dan de rest. Nog te vaak krijgen ze in het dagelijks leven te maken met vooroordelen en ‘grapjes’. Bij ons hoeven ze daar niet bang voor te zijn. We creëren een veilige omgeving, waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

Happy KidsCare biedt groepsbegeleiding voor twee leeftijdscategorieën. De groep van 8 tot en met 13 jaar komt op een doordeweekse dag bij elkaar.

Data en tijden

Dinsdag         15.30 uur – 19.00 uur
Woensdag     13.00 uur – 17.00 uur
Donderdag    15.30 uur – 19.00 uur

In de kerstvakantie is er geen Eigenwijs begeleiding. In de andere vakanties heeft Eigenwijs een aangepast vakantie aanbod.

Aanmelden

Aanmelden voor onze gespecialiseerde groepsbegeleiding kan met een indicatie (ZIN) of vanuit PGB. Is die er nog niet, dan kun je die aanvragen via het jeugdloket van de gemeente. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

shutterstock_482939665

"Mijn zoon kon niet meekomen op de voetbalclub. Bij de groepsbegeleiding EigenWijs van Happy KidsCare heeft hij het ontzettend naar zijn zin. Hij heeft veel nieuwe vriendjes en zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid."